Nekomerční zdroj informací o zdraví a detoxikaci organismu
Hledat

Aktuálně přidáno:

  • "Výživa v souladu          s ročními dobami podle tradiční čínské medicíny" přístup tudy nebo přes odkaz v kapitole "Výživa"
  • Zázračný len = zdraví    

v kapitole "Výživa"

 

Vytvořte si webové stránky

 

Tvořme tyto stránky společně - napište, co zde postrádáte.

 

 

.

sova.jpg
Návštěvnost

 

Připravujeme:

Krije - jogínské

očistné techniky

v kapitole "Očista"

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt NetStranky.cz doporučuje

 
Navigace: Detoxikuj > Hladovění

Hladovění

Tvořme tyto stránky společně - napište, co zde postrádáte.

fasting2.jpg

Léčení hladovkou – názor lékaře

Názory zastanců léčivého hladovění

Zastánci dávkovaného léčivého hladovění tvrdí, že nucené hladovění se od toho léčivého liší právě tak, jako nůž bandity od chirurgického skalpelu. Nemá-li organismus jídlo, dává do oběhu své vnitřní zásoby, začíná tzv. „endogenní (vnitřní) vyživování“. Čerpání „zásob“ různými orgány a tkáněmi je značně nerovnoměrné, největší ztráty má tkanivo tukové, pak slezina, játra, svaly, krev, ledviny, kůže, střeva, plíce,slinivka břišní a nejmenší ztráty má nervová soustava a srdce.

Všichni, kteří kurz léčivého hladovění prodělali, zjistili, že pocit hladu se projevuje pouze v prvních dnech. Pak téměř zmizí. Velikost zásob, jež tělo může při hladovění do stavu naprostého vyčerpání využít, tvoří 40-45% jeho váhy. Bylo zjištěno, že při úplném hladovění se ztrátou tělesné váhy do 20-30%, nejsou v orgánech a v tkanivech zvířat pozorovány žádné nenávratné patologické změny.  Problémem může být délka hladovění. Neměla by překročit bezpečnou hranici ztráty váhy organismu (víš uvedených 20-30 %). Při dnes používaných metodách dávkovaného léčebného hladovění během 25-35 dní ztráta váhy obvykle představuje 12-18%, tj. podstatně nižší než bezpečná norma.

Při nuceném hladovění dochází k tzv. alimentární dystrofii. Pozorování a popisu těchto změn bylo věnováno hodně rozsáhlých prací. To vyvolalo velkou nedůvěru k  léčení hladověním. Odpůrci léčebného hladovění však zapomínají, že dávkované léčebné hladovění využívá fyziologické stadium procesu odebrání potravy organismu, kdy ještě nedochází k patologickým změnám. Vždyť dostávají-li nemocní lék v podobě mikrodávky jedu, nevyvolává to u lékařů myšlenku na jejich otrávení.

Výzkumy I.P.Pavlova dokázaly, že sedmý až devátý den úplného hladovění žaludeční sekrece zcela ustává a místo ní nastupuje tzv. spontánní žaludeční sekrece. Tvořící se sekret obsahuje značné množství bílkovin, které se žaludeční sliznicí opět vstřebávají do krevního oběhu. Tvoření a využívání spontánní žaludeční sekrece při hladovění je důležitým adaptačním mechanismem, jenž snižuje ztrátu bílkovin a zabezpečuje stálý přísun aminokyselin nutných k regeneraci bílkovin nejrůznějších orgánů.

Z prací fyziologů a biochemiků se ví, že v době nuceného dlouhodobého hladovění organismus zvířat a člověka zahyne dříve, než dosáhne úplného vyčerpání, v důsledku autointoxikace odpadními zplodinami. Odstraní-li se procedurami při léčebném hladovění tyto produkty z organismu (klystýry, masáže, hluboké dechové cvičení, procházky), dokáže tělo bez projevů autointoxikace hladovět 30 až 40 dní.

Psychický stav nemocného během hladovění se podstatně liší od stavu člověka hladovějícího nuceně. Při léčivém hladovění nemocný ví, že hladoví proto, aby se vyléčil. Je pod lékařským dozorem. Ví, že po skončení určité doby se bude znovu plnohodnotně stravovat. Toto vědomí radikálně mění jeho pocity a odráží se to na všech fyziologických funkcích organismu.

Endogenní výživě se organismus přizpůsobuje postupně. K přeorientování dochází obvykle šestý až desátý den hladovění. Jakmile se vyčerpají glykogenové zásoby organismu (k tomu dochází první až druhý den hladovění), začnou se v krvi hromadit kyselé produkty nedokonalého spalování tuků. Může se to odzrcadlit na náladě nemocného, mohou se projevit bolesti hlavy, pocit slabosti. Je potřebné aby dotyčný zhluboka dýchal, pročistil si střeva klystýrem, osprchoval se. Příznaky lehké autointoxikace zplodinami rozpadů tuků mohou postupně narůstat až do šestého až desátého dne hladovění. Pak během krátké doby zmizí a nemocný se cítí dobře. Dochází k překonání tzv. acidotické krize a přizpůsobení organismu na autogenní výživu. Organismus vyrábí z vlastního tuku a bílkovin glukózu, její množství v krvi stoupá a proto nemocní lehce snáší hladovění.

Podle odborníků na hladovění (Dr. Wries, Dr. Buchinger apod.) hladovění lze považovat za vnitřní operaci bez nože. Příroda operuje dokonaleji než ten nejlepší chirurg. Šetří zdravé a odstraňuje vše nemocné. Pro udržení normální látkové výměny, využívá organismus vlastní deponované bílkoviny, především patologické novotvary. Proto, je hladovka označována jako očistné léčení.

Léčebná hladovka má také své kontraindikace: tuberkulózu, Basedowovu nemoc (hyperfukce štítné žlázy), onemocnění centrální nervové soustavy, řadu akutních onemocnění a metabolických jako např. zánět slepého střeva, zauzlení střev, cysty, novotvary vnitřních orgánů, cukrovka a především pak stavy vyčerpání především u starších osob, těhotenství, kojení a psychická onemocnění kde není možný uvědomělý vztah nemocného k léčbě.

 

JEDNOTLIVÉ FÁZE LÉČEBNÉHO HLADOVĚNÍ

Doba hladovění

  1. Fáze (pokrmového dráždění) – trvá 2.-3. dny, charakterizovaná vzpomínkami na jídlo, kručením v břiše, zvýšenou tvorbou slin, špatnou náladou, mírnou žízní
  2. Fáze (zvětšení acidózy) – 3.-4. den, pocit hladu se zmenšuje až mizí, zvětšuje se žízeň, mohou se dostavit bolesti hlavy, závratě, z úst je někdy možné cítit zápach acetonu, povlak na jazyku
  3. Fáze (kompenzace) – 5.-10. den, dochází k překonání acidotické krize, psychický stav se  zlepšuje, zlepšuje se nálada, mizí pocit tělesné slabosti, stadium končí „vlčím“ hladem

Doba návratná – regenerační

  1. Fáze (astenické) – 1.-3. den, po pozření malé porce jídla dochází k nasycení, ale za krátkou dobu se dostavuje silný hlad, nálada bývá často proměnlivá, velká žízeň
  2. Fáze (intenzivní regenerace) – 4.-6. den, chuť se rychle zvyšuje, stoupá tělesná hmotnost
  3. Fáze (normalizace) – 7.-21. den, chuť jídlu k slábne, jídlo přestává být středem pacientovi pozornosti, vše se vrací k normálu, pacienti jsou klidní

Podle  Nikolajev & Nilov: Léčení hladovkou, Eko-konzult 1996

 

RŮZNÉ FORMY LÉČEBNÉHO HLADOVĚNÍ

Jednodenní hladovění

znamená nic nejíst 24 hodin, při úplném hladovění nutné pít neomezené množství vody, při hladovění na zeleninové nebo ovocné šťávě vypít 1,5 l štávy denně, lze opakovat dle potřeby  přibližně jeden krát týdně

Hladovění se šťávou
3-4 dni se nic nejí, pije se pouze 1,5 l štávy denně nebo šípkového čaje, na začátku hladovění se podávají očistné klystýry, opakovat jeden krát měsíčně

Dlouhodobá hladovka
15-35 dnů – tento druh léčebného hladovění by měl vždy probíhat pod dozorem lékaře ve speciálním léčebném zařízení nebo poradně

 

Hodnocení

Správně používané léčebné hladovění může být účinným prostředkem k léčbě celé řady chronických onemocnění. Krátkodobé hladovění se dá bez větších problémů realizovat v domácích podmínkách a může mít jak léčebný tak preventivní účinek.

 

MUDr.Peter Pribiš, Dr.P.H.

Dept. of Nutrition, Andrews university, Michigan, USA

© Ambulancia klinickej výživy www.akv.sk

Převzato z http://www.akv.sk/index.php?Itemid=35&id=93&option=com_content&task=view

 

Postup při vícedenním hladovění

Třídenní hladovka. Během ní se váš metabolismus začíná připravovat na změnu stravovacího režimu. Z vnějšku žádná potrava nepřichází, takže tělo se chystá zahájit tzv. vnitřní spalování - autolýzu. To je stav, kdy tělo začne odbourávat nadbytečné tkáně - zejména tukové zásoby. To je právě naším cílem. Za tři dny toho moc nespálíte, ale dovolili jste odpočinout žaludku, slinivce a střevům. Návrat do běžného stravovacího režimu již vyžaduje jistou opatrnost, ale mnoho toho pokazit nemůžete. Třídenní hladovka je tak maximální doba, po kterou si troufnu být vaším průvodcem; pro delší hladovění už musíte nastudovat mnohem více věcí, než vám můžeme tlumočit zde na Elixíru mládí - především bezpečný návrat k normálnímu stravovacímu režimu.

Týdenní hladovka. Při sedmidenní hladovce si už naplno vyzkoušíte, co to je vnitřní spalování. Nejvíc vás asi překvapí, že ztratíte pocit hladu. To je tím, že většina lidí má tukových zásob dostatek, takže tělo rozhodně nestrádá. I pocit chladu, který je v prvních třech dnech hladovění docela výrazný, ustupuje. Paradoxně se tak v druhé polovině týdne cítíte mnohem lépe, než na začátku hladovění. Důkladně si očistíte žaludek, slinivku, střeva a nově také játra. Divili byste se, co z vás všechno může vyjít po šesti dnech zcela bez jídla - ta nepříjemně páchnoucí kalovitá hmota je stará žluč z vašich jater. Tohoto se při kratších hladovkách dosáhnout nedá.

Nuže, podstoupíme třídenní hladovku. Naším velkým pomocníkem bude dobrá příprava, tím si ušetříme nejednu nepříjemnost.

  1. Časový plán. Hladovku si naplánujeme nejlépe na nějaký víkend, kdy víme, že nás nečeká nic naléhavého, co bychom měli řešit. Poslední jídlo bude ve čtvrtek odpoledne, první jídlo po hladovce pak v neděli večer. Dáme vědět zbytku rodiny, co máme v úmyslu, aby věděli, že pro nás v oněch dnech nemají vařit a že první dny po hladovce se budeme stravovat po svém. Taktéž by naši blízcí měli vědět, že po nás v tyto dny nemají chtít nic náročného.
  2. Stravovací a pitný režim. Jak už tušíte, jíst nebudeme vůbec nic a pít budeme jen vodu. Zajistíme si proto předem dostatek kvalitní balené vody. Počítejte s tím, že pít budete mnohem více, než obvykle, tak ať je vaše zásoba dostatečná. Mně se osvědčuje Bílinská kyselka - má vhodnou skladbu minerálů, čímž se vyhneme případným křečím. Pozor, je třeba vysadit i všechny léky, které pravidelně berete, jinak je hladovka téměř bez účinků. Pokud jste na léky nezbytně odkázáni, hladovku raději nedělejte, nebo jen po tak krátkou dobu, po jakou můžete být bez nich.
  3. Očistný plán. Je dobré pomoci našim střevům ve vyprazdňování. Budeme proto potřebovat vhodné množství projímavých minerálek. Já používám Zaječickou hořkou, ta mi zabírá téměř ihned. Během třídenní hladovky stačí vyprázdnit střeva jen jednou procedurou, na což nám bude stačit tak jeden až tři litry minerálky. Spotřeba je dosti individuální, takže koupíme klidně tři litry; kdyby něco zbylo, tak to použijeme příště.
  4. Plán činnosti. Abychom nedovolili své mysli utíkat k myšlenkám na jídlo a případnému pocitu hladu, naplánujeme si, co budeme během těch tří dnů dělat. Nemusí to být nic náročného, spíš něco, co dostatečně upoutá naši mysl. Může to být zajímavá knížka (dostatečně tlustá), nějaká chytlavá počítačová hra, nějaké jednoduché ruční práce - anebo kombinace toho všeho. Můžeme si také naplánovat návštěvu wellness centra s vířivkou a saunami - to nám udělá hodně dobře a pomůže nám to překonat jinak docela vtíravý pocit chladu.
  5. Další vybavení. Na výše zmíněný pocit chladu je dobré se připravit. Než tělo dokonale přepne na režim vnitřního spalování (což se během třídenní hladovky většinou nepodaří), snadno prochladneme. Máme tedy po ruce huňaté ponožky, termoprádlo nebo aspoň obyčejné tepláky, abychom netrpěli zimou.

Předpokládejme, že se přiblížil námi zvolený víkend. Nyní vám nabídnu postup, jak celou hladovku úspěšně absolvovat. Můžete si jej samozřejmě mírně upravit po svém, aby se vám hladovělo co nejpříjemněji.

  1. Čtvrtek odpoledne. Dáme si poslední jídlo. Zatímco oběd ještě mohl být normální, toto poslední jídlo už by mělo být lehčí a nízkotučné. Nejlepší je ovoce. Od této chvíle už jen pijeme vodu.
  2. Pátek dopoledne. Pokud jsme si nevzali dovolenou, jdeme normálně do práce. Je to i lepší volba, než zůstávat doma - lépe nám to uteče. Na oběd s kolegy samozřejmě nejdeme a ani jiné jídlo si nedáme.
  3. Pátek odpoledne a večer - je dobré dát si procházku na čerstvém vzduchu. Večer si vytáhneme knížku, pustíme si oblíbený seriál nebo sedneme k počítačové hře. Mysl už může začít zlobit, tak je třeba ji zaměstnat.
  4. Sobota. Přistoupíme k očistě střev. V tento druhý den hladovky už játra začínají vyplavovat do střev starou žluč, a té je třeba udělat volný průchod. Indové na to používají jógovou sestavu cvičení zvanou Šank Prakšalána - to proto, že nemají Zaječickou hořkou. My ji máme, takže to zvládneme bez cvičení. Zkusíme vypít jeden litr pokud možno během půl hodiny. Za tu půlhodinu už nejspíš půjdeme poprvé na toaletu. Tím se ale nekončí - pokud můžeme, pijeme dál, až z nás vychází téměř čistá voda. Kolik minerálky spotřebujeme, je silně individuální, já používám tak dva až tři litry, ale je dost možné, že vám bude stačit pouze jeden. Na zbytek dne neplánujeme žádnou vycházku - občas se ještě střeva ozvou a je třeba jít zase na toaletu. Ideální je znovu knížka, domácí ruční práce, počítačová hra, DVD... K televizním seriálům raději nesedáme, ta potřeba toalety se většinou nedaří synchronizovat s přestávkami na reklamy a mohli bychom přijít o něco důležitého;-).
  5. Neděle dopoledne. To už jsme dokonale vyprázdnění, s čímž souvisí i stupňující se pocit chladu. Pokud máme v okolí nějaké wellness centrum se saunami, je teď správná chvíle se tam vypravit. Důkladně se prohřejeme a vypotíme - což je mimochodem také výborná součást očisty. Pokud žádné wellness centrum po ruce nemáme, tak se dobře oblékneme a vyrazíme na procházku do přírody.
  6. Neděle odpoledne. Blíží se okamžik našeho návratu z hladovky. Připravíme si dostatek čerstvého ovoce, případně bílé jogurty, neboť to bude naše první strava. Můžeme si třeba udělat ovocný salát zalitý jogurtem. Bílý jogurt je velmi dobrý kvůli obnovení střevní flóry, proto dbejte na jeho kvalitu. Nejlepší je domácí; pokud nemáme, vybereme aspoň nějaký bez chemie.
  7. Neděle večer. Kolem 17-té hodiny, tři dny po posledním jídle, můžeme začít opět jíst. Zůstaneme ale jen u toho ovoce a bílého jogurtu. Dobré jsou také čerstvé ovocné šťávy - hlavně z mrkve a z pomerančů.
  8. Pondělí. Na oběd a na večeři si můžeme dát nějaké lehčí nemasité jídlo; tučným jídlům, kávě a alkoholu se zatím vyhýbáme. Mimo oběd a večeři jíme jen zeleninu a ovoce, případně zase ty jogurty.
  9. Úterý. Už můžeme jíst jako obvykle.

Po třech dnech není návrat z hladovky k normálnímu stravovacímu režimu tolik náročný, protože tělo nestihlo přejít k režimu vnitřního spalování. Při delších hladovkách je ale klasický metabolismus už úplně zastaven a metabolické orgány se vracejí do své normální funkce mnohem pomaleji. Je tak zapotřebí mnohem vyšší opatrnost, protože podle individuální kondice mohou nastat i různé komplikace.

Zdroj: http://www.elixirmladi.cz/index.php?f=tridenni-hladovka-podrobny-navod

Co se děje v těle v průběhu hladovění

Když přestanete jíst, tělo bude ještě nějakou dobu pracovat naprosto normálně. Jako zdroj energie pro spalování tuků se nebudou využívat uhlohydráty (normálně dodávané potravou), ale zásoby glykogenu ve svalech a v játrech. Tyto zásoby však nejsou nikterak velké a budou vyčerpány (v závislosti na Vašem výdeji energie) během 1-2 dnů. Jakmile dojdou zásoby glykogenu, začnou se v krvi hromadit produkty nedokonalého spalování tuků (kyselina mléčná, aceton). To může způsobit bolest hlavy, únavu a slabost. V tomto případě pomůže procházka na čerstvém vzduchu, hluboké dýchání a sprcha. Příznaky autointoxikace mohou narůstat do 6-10. dne hladovění, potom rychle zmizí a budete se cítit dobře. Tělo se jakoby přepne do režimu autolýzy. Jako by pochopilo, že další příjem potravy je v nedohlednu, a začne skutečně šetřit a spalovat samo sebe. Spalují se zásoby podkožního tuku, ale samozřejmě i bílkoviny z různých tělesných tkání. Spalování tělesných bílkovin není rovnoměrně rozložené mezi všechny tělesné orgány, tělo bílkoviny čerpá z tkání pro něj méně důležitých. A nyní se dostáváme k jednomu úžasnému účinku FPH. Tělo v době hladovění používá jako zdroj potřebných bílkovin převážně tkáně, které jsou oslabené, nemocné, a také nádory, srůsty apod. Zvláště po odeznění acidózy (oněch nepříjemných příznaků autointoxikace) se začnou silně projevovat sebeobranné a samoléčitelské schopnosti organismu. Normalizují se biochemické procesy a sekrece žláz, vylučují se jedy a odpadní látky, zlepšuje se látková výměna, asimilace potravin se normalizuje, dochází k omlazování tkání, zlepšuje se trávení, krevní oběh atd. Těchto skvělých účinků může využít "každý" (o kontraindikacích bude řeč později). U lidí s chronicky nedostatečnou hmotností (nehledě na množství přijímané stravy) se často jejich hmotnost po hladovce zvyšuje na normální úroveň. U lidí, kteří využívají hladovění jako prostředek k zbavení se přebytečných kilogramů, dochází k optimalizaci hmotnosti (pokud se opět nezačnou nesprávně stravovat). Prostě dochází v každém případě k normalizaci asimilace (přeměny a využití živin).

Zdroj: Libor Diviš, http://www.musculus.cz/kulturistika/zdravi/fph-fyziologicky-prospesne-hladoveni

Více v následujícím odkazu ke stažení.

Zkušenosti s léčebným hladověním

Převzato z webových stránek společnosti Silvova metoda, http://www.silvovametoda.cz/

Léčebné hladovění je staré, jako lidstvo samo. Je součástí alopatické medicíny a má velmi dobré výsledky.

Pokud si to chcete vyzkoušet na vlastní kůži, pořiďte si knížku a s chutí do toho. Absolventům SM mohou pomoci techniky SM, aby lépe překonali potíže, které se vyskytnou během hladovění a aby ještě mentálně podpořili účinky léčebného hladovění.

Na závěr tu máme vlastní zkušenost Jirky As. (absolvent SM), který podstoupil hladovku a napsal nám své zkušenosti.

Tak prej mám popsat svý zkušenosti s hladověním podle knihy "Hladovění pro zdraví" od autorky Mudr. Vilmy Partykové.

No, zkusím to.

Moje první dlouhodobý hladovění jsem naplánoval na 40 dnů. Nejprve příprava. Měsíc jsem nejedl jeden den v týdnu a pak další dva měsíce dva dny v týdnu. Necelý měsíc před plánovaným začátkem jsem přestal jíst maso a dráždivé koření jako pepř, chilli apod. tři týdny před jsem přestal jíst pečené, smažené, konzervované a jiné špatně stravitelné potraviny, pít alkohol a nápoje typu kola, fanta, tonik apod. Asi jeden a půl týdne před jsem přešel na stravu sestávající pouze z ovoce a zeleniny. Přípravu formou očisty střev jsem oproti knize dost zkrátil, protože pro mne byla jen představa klystýru velmi nepříjemná. (Při jednom z dalších kratších půstů jsem se jí pokusil vynechat úplně a nikomu to nedoporučuju. Bylo mi špatně, trpěl jsem bolestí hlavy, špatně jsem se soustředil atd. a ulevilo se mi až třetí den hladovění, kdy jsem provedl první klystýr). Začal jsem tedy několik dní před plánovaným začátkem hladovění a prováděl denně až do začátku závěrečné fáze. Cigarety jsem si nedokázal odepřít a kouřil až do dne "D", i když bych samozřejmě neměl. První den hladovění pro mne byl poměrně nepříjemný kvůli nedostatku nikotinu, ale kupodivu to díky tomu, že tělo přijímalo pouze čistou vodu bylo snadnější, než když jsem zkoušel přestat před tím. Druhý den se chuť jak na cigarety, tak na jídlo velmi výrazně snížila a třetí den přešla úplně, což trvalo po celou dobu hladovění. Důležité je pít pouze čistou vodu a nic jiného a nevynechávat tělesnou aktivitu. Chodil jsem na několika kilometrové procházky lesem nebo bruslit na kolečkových bruslích, ale příliš nedoporučuju sporty u kterých je zapotřebí výbušnosti a rychlosti.

Asi po šesti dnech tělo pochopí, že nedostane nic zvenku a přechází na endogenní (vnitřní výživu) a přišla první tzv. acidotická krize, která se projevila menšími závratěmi, bolestí hlavy a únavou. Tento stav trval část odpoledne a večer. Během spánku se vše vrátilo do normálu. V této chvíli či kdykoli jsem cítil nepřiměřenou únavu se mi velmi výrazně ulevilo po vysprchování, kdy se z kůže smyjí léty nastřádané nečistoty, jež tělo, které na to má konečně čas, protože se nemusí zaobírat trávením, vylučuje kudy může. Vytvoří se vám potah na jazyku, začnete vykašlávat hleny a nepříjemně zavání váš pot. To vše jsou příznaky toho, že se tělo začalo zbavovat všech usazených škodlivin. Asi sedmnáctý den přišla druhá acidotická krize, jejíž průběh byl již poměrně nevýrazný. Za celou dobu hladovění jsem nepocítil hlad či výraznou únavu. Ovšem několikrát přišla velmi intenzivní chuť na konkrétní potravinu (např. broskev či čokoládu), která odezněla až po několika desítkách minut a asi od desátého dne se mi při rychlém vstávání zatmělo před očima, což byly asi jediné nepříjemnosti provázející hladovění. Tedy pokud nepočítám reakce okolí, které bylo přesvědčeno, že zemřu. Na počátku přípravy na hladovění jsem totiž vážil asi 96kg a poslední den jsem vážil 72kg. Z počátku ubýváte na váze zhruba 1kg denně a postupně se denní váhový úbytek snižuje.

Jak jsem psal na začátku, plánoval jsem 40-ti denní hladovění. Jedenadvacátý den mi zmizel potah jazyka a během několika hodin jsem pocítil strašně intenzivní pocit hladu. Bylo to opravdu jako by mi někdo zmáčkl v pěsti žaludek a kroutil jím na všechny strany, takže jsem v souladu s doporučením v knize hladovění ukončil a začal závěrečnou fázi, tedy přechod na normální stravu.

Tato fáze je stejně důležitá jako ty předcházející a nejde urychlit. Pokud se o to pokusíte pak bolest v žaludku a zvracení je to nejpříjemnější, co vás může potkat. Já se držel jídelníčku, který je v knize jako příklad a trvá myslím 30 dnů. Pouze první den jsem z nedostatku jiné možnosti měl ředěnou pomerančovou šťávu, která kvůli přílišné kyselosti není moc vhodná. První sousto (čajová lžička) byla tak intenzivní chuť, že jsem měl pocit jako by mi v puse vybouchla bomba. Po "snědení" dvou deci jsem se hodinu nemohl přejedením hýbat a byl jsem více unavený než po ranní 10-ti kilometrové procházce. V této době také začínáte zase zpět přibývat na váze a pokud jste neměli nadváhu vrátíte se zhruba během šesti týdnů na svou původní váhu. Já se vrátil na 79 kg a toho už zůstalo v podstatě dosud (dva roky).

Co říct závěrem. Kromě ztráty kilogramů tuku od té doby nekouřím a nepocítil jsem nikdy potřebu si zapálit. Aniž bych to jakkoli plánoval upravil se mi jídelníček. Zkrátka jsem už nikdy nedostal na ty tzv. nezdravé věci chuť. Vyléčily se mi letité problémy se žaludkem, výrazně poklesly bolesti v ramenních kloubech a krční páteři. Přestal jsem trpět na časté chřipky a nachlazení a kromě jednoho úrazu vlastně od té doby nebyl nemocný.

Pokud se rozhodnete hladovění vyzkoušet na vlastní kůži pak doporučuju neexperimentovat a držet se pokynů v knížce. Při docházení do zaměstnání je podle mých zkušeností maximální délka hladovění 8 až 10 dnů. Po té začne mozek fungovat trochu jinak (myslím si, že jste většinu dne v Alfě, ale nemám to ověřeno) a zaměří se více dovnitř sebe a problémy zvnějšku vás přestávají tolik zajímat, což je v zásadním nesouladu s požadavky většiny zaměstnavatelů:) Na druhou stranu v tuto dobu mohu doporučit návštěvu galerií a jakékoli jiné estetické zážitky, kdy se výrazně zvýší intenzita jejich vnímání. Ještě bych podotknul, že neméně důležitá je psychická pohoda. Pokud na to nebudete psychicky připraveni, pak to raději nezkoušejte, můžete si ublížit a během hladovění se vyhýbejte stresům a přílišné psychické zátěži. Pokud se chcete na cokoli zeptat napište na asmodeus@seznam.cz nebo si mě odchytněte na setkání absolventů či v létě na Medlově.

Ahoj
Jirka As

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Zkušenosti - diskuse na webu Půst zdravě:     http://pust.zdrave.cz/hladovka/#post-15809

Komentáře

[1]DanielaVloženo 13.01.2015 11:58
Prostudovala jsem hladovku a chtěla bych ji zkusit. Jsem po operaci srdce a mám mechanickou aortální chlopeň tudíž jsem varfarinový pacient doživotně. Je možné aby jsem s varfarinem držela hladovku třeba jen 7 denní? Děkuji za odpověď
[2]bibinaVloženo 01.03.2015 08:49
Nedávno mi byla diagnostikovana rakovina mandlí a uzlin,po dvou operacich by měla byt napadená tkáň odstraněna.S myslenkou na hladovku se zaobiram už delší dobu,ale odvahu jsem nenašla,slyším i negativní názory a bojim se důsledků.Existuje v ČR nějaka poradna,či lékaři,kteří se tímto zabývají,nebo se toto může konzultovat přímo s obvodnim lékařem?
reakce: [3]
[3]Fedor (admin)Vloženo 13.01.2017 17:44
[2] Je mi líto, že jsem neodpověděl včas, nenašel jsem upozornění na dotaz. Je-li hladovka pro Vás pořád aktuální, doporučil bych nejlépe kontaktovat MUDr. Vilmu Partykovou, která se sama vyléčila z onkologického onemocnění přírodní medicínou, na toto téma napsala knihy a pořádá přednášky. Obvodní lékař by nejlépe měl být informován, ale doporučení od něj asi čekat nemůžete, hladovění nepatří mezi standardní metody léčení ve zdravotnictví.
[4]NVloženo 22.05.2018 15:57
Také jsem se rozhodla že zkusím hladovku, ale mám nedostatečnou funkci štítné žlázy. Je to velký problém ? A jaký by to mělo dopad na hladovku. Děkuju
[5]RickyStagoVloženo 21.07.2023 22:42
Hezký den milí přátelé!
Rádi bychom Vás pozvali na Velký výprodej do našeho e-shopu.
Čekají na vás jedinečné slevy a denní promo akce!
<a href=https://bestselldh.pro> Zaregistrujte se u nás nyní na unikátním odkazu</a> a získejte slevu na katalog zboží do 80%
A také pro nové uživatele při aktivaci promo kódu - 0912

Získáte další výhody z našeho tržiště
S úctou !
[6]VerajaklyVloženo 07.10.2023 06:59
<a href=https://telegram.me/s/rabota_dlya_devushek_piter_i_spb>Работа для девушек спб</a> <a href=https://t.me/znakomstva_spb_vpiski>Знакомства Питер</a> <a href=https://telegram.me/s/Prostitutki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://t.me/s/znakomstva_v_moskve_vpiski>Знакомства Москва</a> <a href=https://telegram.me/znakomstva_spb_vpiski>Знакомства Питер</a> <a href=https://telegram.me/s/Individualki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://telegra.ph/Individualki-Moskva-09-30>Индивидуалки Москва</a> <a href=https://t.me/prostitutki_spb_online>Индивидуалки Питер</a> <a href=https://t.me/s/Individualki_spb_online>Индивидуалки СПб</a> <a href=https://telegram.me/znakomstva_v_moskve_vpiski>Знакомства Москва</a> <a href=https://telegram.me/Individualki_Moscow_online>Индивидуалки Москва</a> <a href=https://telegram.me/s/Individualki_spb_online>Индивидуалки Питер</a> <a href=https://telegra.ph/Individualki-SPb-09-25>Индивидуалки СПб</a>
[7]VeronikaSloliVloženo 07.10.2023 13:33
<a href=https://t.me/s/znakomstva_spb_vpiski>Знакомства Питер</a> <a href=https://telegra.ph/Rabota-dlya-devushek-Piter-09-25>Работа для девушек в Питере</a> <a href=https://t.me/s/rabota_dlya_devushek_piter_i_spb>Работа для девушек спб</a> <a href=https://telegram.me/s/znakomstva_moskva_vpiski_v_msk>Знакомства МСК</a> <a href=https://t.me/Individualki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://t.me/s/prostitutki_spb_online>Проститутки Питер</a> <a href=https://t.me/prostitutki_spb_online>Индивидуалки СПб</a> <a href=https://t.me/znakomstva_v_moskve_vpiski>Знакомства МСК</a> <a href=https://t.me/s/Prostitutki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://telegra.ph/Prostitutki-SPB-09-24>Проститутки СПб</a> <a href=https://telegra.ph/Individualki-Moskva-09-30>Проститутки Москва</a> <a href=https://t.me/znakomstva_moskva_vpiski_v_msk>Знакомства Москва</a> <a href=https://telegram.me/Prostitutki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://telegram.me/s/Individualki_spb_online>Индивидуалки СПб</a>
[8]ViktoriyainaftVloženo 07.10.2023 14:39
<a href=https://t.me/rabota_dlya_devushek_piter_i_spb>Работа для девушек спб</a> <a href=https://telegra.ph/Rabota-dlya-devushek-SPB-09-25>Работа для девушек в Питере</a> <a href=https://t.me/s/znakomstva_spb_vstrechi_v_pitere>Знакомства СПБ</a> <a href=https://t.me/Individualki_Moscow_online>Проститутки МСК</a> <a href=https://telegram.me/Prostitutki_Moscow_online>Индивидуалки Москва</a> <a href=https://t.me/s/znakomstva_spb_vstrechi_v_pitere>Знакомства Питер</a> <a href=https://t.me/s/Individualki_spb_online>Проститутки СПб</a> <a href=https://t.me/s/Individualki_Moscow_online>Проститутки Москва</a> <a href=https://telegra.ph/Prostitutki-Moskva-09-30>Проститутки МСК</a> <a href=https://telegram.me/s/Individualki_spb_online>Проститутки Питер</a> <a href=https://telegram.me/rabota_dlya_devushek_piter_i_spb>Работа для девушек в Питере</a> <a href=https://telegram.me/znakomstva_spb_vstrechi_v_pitere>Знакомства Питер</a> <a href=https://telegram.me/prostitutki_spb_online>Проститутки Питер</a>
[9]RobertKahVloženo 27.01.2024 10:58
Hej, jeg ønskede at kende din pris.
[10]RobertKahVloženo 11.03.2024 00:54
Hola, quería saber tu precio..
[11]RobertKahVloženo 09.04.2024 07:19
Hej, jeg ønskede at kende din pris.

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
Návštěvnost© detoxikuj.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma